06 70 33 24 905
Hírek
A legjobb nyelvoktatási projektek
2014.10.02

A munkavállalók 45%-a az idegen nyelvi ismereteinek köszönheti, hogy jobb munkahelyen sikerült elhelyezkednie a saját hazájában.

Szeptember 26. a nyelvek európai napja. Ez alkalomból szervezték meg idén 5. alkalommal az Európai Nyelvi Koktélbárt Budapesten, ahol a legjobb nyelvoktatási projekteknek járó Európai Nyelvi Díjakat is átadták.

Az Európai Nyelvi Koktélbár célja, hogy könnyed formában hívja fel a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára. A mai nap jó alkalom arra, hogy megtapasztaljuk, milyen rendkívül izgalmas dolog a nyelv, és hogy a nyelvek sokasága az európai hazánknak egyik legnagyobb értéke, melyet érdemes ápolni.

A különböző uniós mobilitási programoknak – például a 2014-ben indult Erasmus+ programnak – köszönhetően egyre többen mozognak multikulturális környezetben, de a nyelvtudás segít az elhelyezkedésben is. A 2012-es Eurobarometer felmérésből kiderül, hogy a munkavállalók 45%-a az idegen nyelvi ismereteinek köszönheti, hogy jobb munkahelyen sikerült elhelyezkednie a saját hazájában. Magyarország továbbra is azok közé az európai országok közé tartozik, ahol jó eséllyel találkozhatunk idegen nyelvet nem beszélőkkel.

Pedig nyelvet tanulni sokféleképpen lehet, és hazánkban is számos újdonsággal, kiemelkedő nyelvoktatási gyakorlattal találkozhatunk. Ezeknek elismerésére hívta életre az Európai Bizottság az Európai Nyelvi Díjat, amelynek célja, hogy támogassa a legjobb nyelvtanítási projekteket.

Az idei díjazottak:

  • Manó-Világ Kft. – Ahol a nyelvtanulás gyerekjáték…

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar – Magyar jelnyelvi specializáció

  • Hallatlan Alapítvány – Magyar jelnyelv tanítása multimédiás anyagok, mobil alkalmazások, kapcsolódó szolgáltatások támogatásával

A Hallatlan tananyagai
A Hallatlan tananyagai

Az oktatás és képzés minden területéről lehet pályázni az Európai Nyelvi Díj elnyerésére. Szerepelt már a díjazottak között virtuális szaknyelvi műhely, online nyelvvizsga felkészítő program, a magyart, mint idegen nyelvet oktató kurzus és játékos nyelvtanulási vetélkedő is. A nyertes projektek listája és a pályázati feltételek megtalálhatók a programot koordináló Tempus Közalapítvány honlapján.

(Nyest)

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: