06 70 33 24 905
Hírek
Egy brüsszeli út a nyeremény!
2015.03.03


Az Európai Bizottság fordítási főigazgatósága 2015-ben is megrendezi szokásos éves szakmai fórumát október 29-30-án Brüsszelben. Az összejövetelen olyan témák kerülnek a fókuszba, mint a képességek, az elhelyezkedési lehetőségek, a szakmaiság, a minőség, a fordítási eszközök, az együttműködési lehetőségek. A rendezvény célja az is, hogy láthatóvá tegye fordítói szakmát mások számára, és hogy ezáltal lehetséges együttműködések jöhessenek létre.

A 2015-ös esemény kiemelt témája a fiatalok és a fordítói hivatás kapcsolata. A szakértők olyan kérdéseket fognak megvitatni, mint például:

  • Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy egy fiatal fordító el tudjon helyezkedni?
  • Hogyan tudja a fordítóipar bevonzani a legtehetségesebb diákokat a saját köreibe?
  • A fordítócégek és az egyetemi képzések hogyan tudnak együttműködni?Hogyan kerülhetnek kapcsolatba a napi gyakorlattal a tehetséges diákok?

A rendezvény szervezői poszterek, illetve projektprezentációk bemutatására hirdetnek pályázatot az idei kiemelt témával kapcsolatosan. Ezek lehetnek egyetemi kutatási programok, egyetemi kurzusok kiemelt részletei, cégeknél működő jó gyakorlatok bemutatásai. A poszterek, illetve a bemutatók integráns részét fogják képezni a fórum programjának.

Egy brüsszeli út a nyeremény!
Forrás: Facebook

A pályázatra egy maximum kétoldalas absztrakt benyújtásával lehet jelentkezni, amelyben a pályázó röviden összefoglalja a bemutatni kívánt projektet, illetve megjelöli a bemutató kívánt formáját (poszter, prezentáció stb.). A sikeres pályázók elutazhatnak Brüsszelbe, a fordítói fórumra. Továbbá igazolást kapnak majd arról, hogy részt vettek a brüsszeli szakmai fórumon.

Az absztraktokat 2015. április 7-ig lehet eljuttatni a kiíró szervezethez. Ezek értékelése pedig május 4-ig fog megtörténni. A nyertes pályázóknak az úti- és a szállásköltségeit is térítik a szervezők. Bővebb információ az esemény Facebook-lapján található.

Forrás: Nyelv és tudomány

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: