06 70 33 24 905
Hírek
Európai Nyelvi Koktélbár - szeptember 26.
2014.09.09

A Nyelvek Európai Napja alkalmából az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek magyarországi szervezete ötödik alkalommal szervezi meg az Európai Nyelvi Koktélbárt. 

Szeptember 26-án ünnepeljük a Nyelvek Világnapját. A magyarországi EUNIC ez alkalomból a Budapesti Olasz Kultúrintézet Nagytermében (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.) rendezi be az Európai Nyelvek Koktélbárját, ahol 14:00-18:00-ig várják az érdeklődőket. A látogatóknak a hagyományokhoz híven lehetőségük lesz elmerülni Európa kulturális sokszínűségében, a résztvevő intézmények asztalainál a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki. Idén a látogatóknak lehetőségük lesz különböző mini-nyelvórákon is kipróbálni magukat nyelvtanulásban, akár több 20 perces ízelítő foglalkozáson is részt vehetnek majd.

Koktélozzon az Olasz Intézetben!

14:00 Programindítás koktéllal
14:00-17:30 Játékok és tesztek, interaktív foglalkozások a kulturális intézetek standjainál
15:00 Mini nyelvórák – próbálj ki egy idegen nyelvet és magad!
17:15 Az útlevelek leadása
17:30 Ajándéksorsolás – Nyerj nyelvtanfolyamot, nyelvkönyet, ingyenes nyelvvizsgát!

Az esemény hivatalos weboldalán a rendezvényhez kapcsolódik egy online játék is egy kis kóstoló gyanánt.

Európa a nyelvek tárháza: a 23 hivatalos nyelv a több mint 60 őshonos közösség regionális vagy kisebbségi nyelvével együtt valóságos „nyelvi tőkét” alkot, és ezt tovább gazdagítják a más országokból és kontinensekről származó lakosok nyelvei. Az Európai Unió 500 millió lakosa által beszélt különböző nyelvek mozaikszerűen fedik le Európa térképét. A nyelvekre manapság sokkal inkább szüksége van valamennyiünknek, mint valaha – legyen szó utazásról, külföldi tanulmányokról, üzleti kapcsolatokról vagy munkalehetőségekről. A folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb Unióban az idegen nyelvek ismerete előmozdítja a kultúrák közötti kapcsolatokat, egymás kölcsönös megértését, valamint az emberek közötti közvetlen kommunikációt. Európa nyelvi sokszínűsége igazi kincs, ezt a változatos örökséget ünnepeljük minden évben szeptember 26-án. 2001 óta ez a nap az európai nyelvek ünnepe, amelynek három fontos célja van:

  • Felkelteni a közönség érdeklődését Európa nyelvi sokszínűsége iránt;
  • Ápolni a nyelvi és kulturális sokszínűséget
  • Ösztönözni az iskolai és iskolán kívüli nyelvtanulást.

Szeptember 26. az ünneplés napja is. Minden évben események százai teszik emlékezetessé Európa-szerte a nyelvek ünnepét: előadások, gyermekprogramok, zenés játékok, nyelvtanfolyamok, rádió- és televízió-műsorok, konferenciák és a Budapesten egyedülálló Európai Nyelvi Koktélbár!

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: