06 70 33 24 905
Hírek
Francia Egyetemet hoznak létre a Szegedi Tudományegyetemen
2014.08.28

A Szegedi Tudományegyetem szervezeti keretein belül Francia Egyetemet hoznak létre. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

 

Erre a célra - a kormányhatározat szerint - a 2014 és 2018 közötti időszakban évente 40 millió forintos támogatást biztosítanak a Szegedi Tudományegyetemnek. Ezen felül a Miniszterelnökséget vezető miniszternek az idei évre gondoskodnia kell 20 millió forint többlettámogatás biztosításáról. Az erről szóló szerződés megkötésének határideje szeptember 15.

A kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a 2014. évi támogatás forrásának megteremtése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Az emberi erőforrások miniszterének és a nemzetgazdasági miniszternek pedig gondoskodnia kell arról, hogy a 2015-2018. évi központi költségvetés tervezése során biztosítsák a Francia Egyetem fokozatos kialakításának megvalósításához szükséges forrást az emberi erőforrások minisztere által vezetett minisztérium költségvetési fejezetében.

Martonyi János volt külügyminiszter tavaly szeptemberben, a Szegedi Tudományegyetem újonnan alakult Frankofón Egyetemi Központ ünnepélyes tanévnyitója kapcsán beszélt arról: évek óta foglalkoztak azzal a gondolattal, hogy indítani kellene egy francia egyetemet vagy legalábbis egyetemi központot.

"Továbbra is úgy érezzük, hogy a francia elemet erősíteni kell Magyarországon kulturálisan, tudományosan és az oktatásban is, de nem titkoljuk, hogy továbbra is érdekeltek vagyunk a kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok fejlesztésében is" - fogalmazott.

(Híradó.hu)

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: