06 70 33 24 905
Hírek
Így szövik át az életünket a legbefolyásosabb nyelvek a világon
2015.01.08

Az MIT tudósai meghatározták, hogy melyek a világ legbefolyásosabb nyelvei. Az alapján határozták meg egy nyelv fontosságát, hogy a különféle médiumokon megjelenő szövegeit milyen széles körben fordították le más nyelvekre.

Számtalan nyelvet beszélnek a Földön, de ebből csak néhány vált alkalmassá arra, hogy világnyelvvé váljon. Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) tudósai meghatározták, hogy melyek a világ legbefolyásosabb nyelvei, és ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz – adta hírül az Iflscience.com.

A több tudományágból érkező kutatók az alapján határozták meg egy nyelv fontosságát, hogy a különféle médiumokon megjelenő szövegeit milyen széles körben fordították le más nyelvekre.

Fotó: hvg.hu

Az eredmény nem túl meglepő – kiemelt helyen áll az angol, és erős nyelv még a spanyol, a francia és az orosz –, de a kutatók készítettek egy színes, interaktív ábrát is hozzá, ahol a saját nyelvünk beágyazottságát is megfigyelhetjük. A legvastagabb vonalak jelölik a legerősebb kapcsolatot.

A kutatáshoz olyan, soknyelvű médiumok forrásait kutatták fel, mint a Wikipedia vagy a Twitter, és könyvet sokaságát is vizsgálták.

Az ábra interaktív, kattintható verziója az MIT honlapján elérhető.

Forrás: hvg

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: