06 70 33 24 905
Hírek
Íme az új okosszótár! Legyen saját mindentudó zsebtolmácsod!
2015.10.22


Ha idegen környezetben nyelvtudás nélkül kell helytállnunk, a legegyszerűbb helyzetek is kihívást jelenthetnek.

Problémát okozhat megtalálni a vonatunkat a pályaudvaron vagy megrendelni a vacsoránkat az étlapról. Ráadásul nincs adatforgalmunk? Használjuk offline, magyarra fordító szemüvegként okoskészülékünket, ehhez csupán a Google Fordító alkalmazásra van szükségünk, amelyet iOs- és Android-alapú készülékünkre is letölthetünk. Eláruljuk, mit is tud pontosan ez az alkalmazás, és hogyan is használjuk. 

Így használjuk

Indítsuk el a Google Fordító alkalmazást, egyszer kell mind­össze letölteni egy kb. 2 MB nagyságú nyelvi csomagot, és attól kezdve internetkapcsolat nélkül is működik az azonnali angol–magyar, magyar–angol fordítás: kattintsunk a kamera ikonra, s húzzuk a telefont a lefordítandó nyomtatott szavak fölé. Ezután kattintsunk a képernyő jobb alsó sarkában a kis szemre, és a telefon képernyőjén az angol szavak máris átalakulnak magyar szavakká, és fordítva. Ráadásul a hátteret, amelyre a szót írták, a telefon ugyanolyannak mutatja, mint amilyen a valóságban. A program pedig közel harminc nyelvet felismer.

Érti a beszédet

A beszélgetés üzemmód 32 nyelven működik. Kattintsunk az alkalmazásban a mikrofon ikonra, és máris társaloghatunk. Ha nem tudjuk, hogy éppen milyen nyelven szólnak hozzánk, az sem gond, hiszen a Fordító képes felismerni. Ami elhangzik az egyik nyelven, azt mindkét nyelven kiírja a telefon, és beszélgetőpartnerünk nyelvén akár hangosan fel is olvassa. 

A beszélgetés üzemmód 32 nyelven működik


Szöveget fotóról olvas

Programajánlót, étlapot, múzeumi feliratot szeretnénk fordítani? Kattintsunk a kamerára, kapcsoljuk ki az instant fordítást, s készítsünk egy fotót a Fordítóba épített fényképezővel. A szöveget a telefonunk felismeri, mi pedig az ujjunkkal könnyedén kiválaszthatjuk, kiszínezhetjük, hogy melyik részére vagyunk kíváncsiak.

A szöveget a telefonunk felismeri


Felismeri a rajzolt jeleket

Nem latin betűs szöveg fordítása is csak egy kis kézügyességet igényel. Állítsuk be az alkalmazásban, milyen nyelvről szeretnénk fordítani, kattintsunk a rajz jelre, és a megnyíló nagyobb fehér lapra másoljuk, rajzoljuk le az ujjunkkal a jelet. És már láthatjuk is, mit jelenthet.

Nem latin betűs szöveg fordítása is csak egy kis kézügyességet igényel


Vigyünk magunkkal offline szótárt

Mielőtt elutazunk, lépjünk be a Fordító menüjébe, és a beállítások között jelöljük be, hogy mely nyelveket szeretnénk offline magunkkal vinni szótárként, de akár úgy is letölthetjük azokat, ha a kiválasztott nyelv mellett fel­bukkanó lefelé mutató kis nyílra kattintunk. A már letöltött nyelveket kipipálva fogjuk látni. Internetkapcsolatra csak addig van szükségünk, amíg ezeket letölti a készülékünk.

Forrás: www.blikk.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: