06 70 33 24 905
Hírek
Ingyenes fordító - amire bármikor szükség lehet!
2015.01.16

Bekerült az App Store-ba és az androidos Google Play áruházba a Google Translate app frissített változata, egészen egyedülálló funkciókkal kiegészítve.

Ha nyelvtudásban nem állunk valami fényesen, akkor szinte kötelező, hogy iOS-es telefonunkon ott legyen a Google fordító appja, amelyet most frissítettek, hogy még több különlegességet kínáljon.

A Google Translate remek segítség lehet, ha valamit le kell fordítani, ugyanis 90 nyelvet ismer (és a magyar sem idegen számára), és mindegy, hogy billentyűzetről, kameráról vagy például szóban kapja a lefordítani valókat.

Fotó: hvg.hu

A fordítót épp most frissítették, és az új verzió érdekessége a Word Lens funkció, amely internetkapcsolat nélkül is működik. Elég egy idegen nyelvű szövegre irányítani a kamerát, s máris megjelenik a fordítás a választott nyelven. Sajnos ez a funkció most még nem terjed ki mind a 90 nyelvre, egyelőre az angol, a német, az orosz, az olasz, a spanyol, a francia és a portugál található a kínálatban.

Az úgynevezett Camera mód viszont jóval több, szám szerint 36 nyelven érhető el (a magyar is köztük van). Ekkor egy beállított szövegnél kijelölhetők a fordítandó szavak, ezeket kell „szkennelni” a telefonnal, és azonnal megjelenik a fordítás a választott nyelven, sőt még a szó eredeti kiejtését is meghallgathatjuk.

Fotó: hvg.hu

A legérdekesebb mégis az automatikus szövegfelismerés, a fordító ugyanis immár egy szóbeli beszélgetés mindkét nyelvét figyelheti, így tulajdonképpen szinkrontolmácsolásra képes. És persze ami a legfontosabb: az app továbbra is ingyenes.

Forrás: hvg

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: