06 70 33 24 905
Hírek
Már emodzsi-fordítót is keresnek
2016.12.16


Már emodzsi-fordítót is keresnek

A jeleket a különböző kultúrák másként értelmezik, ezért már fordítóra is szükség van. A londoni Today Translations jelentette meg azt az álláshirdetést, amelyben emodzsi-fordítót keres. A szakember munkájára azért van szükség, mert bizonyos jelek félreérthetőek vagy nem elég világosak. Az új munkatárs feladata az, hogy havonta készítsen jelentéseket az emodzsi-használat aktuális trendjeiről, a jelek megértésében tapasztalható kulturális különbségekről és megfelelő fordításokat kínáljon.

Jurga Zilinskiene, a Today Translations ügyvezetője közölte, hogy még nagyon sok munkájuk van addig, amíg globálisan is meg tudják érteni az emodzsi-kultúrát. Miután senkitől sem várható el, hogy anyanyelvi szinten értsen az emodzsik nyelvén, ezért a jelentkezőtől azt várják el, hogy demonstrálja a jelek iránti szenvedélyét, s megértő legyen a félreértésekkel és a kulturális különbségekkel szemben.


S hogy mikor lehet hasznos egy emodzsi-fordító? Nos, Zilinskiene szerint például a bírósági tárgyalásokon, amikor az eljárásokban fontos szerep kaphat az emodzsikkal tarkított chatbeszélgetések megértése. E jelek lefordítása ráadásul még bonyolultabb feladat, mint a kimondott szavak tolmácsolása. A Today Translations elkészített és elérhetővé tett egy tesztet is, amelynek a segítségével az érdeklődők próbára tehetik a tudásukat, de bárki gyakorolhatja, hogy mennyire érti meg a különleges jeleket.
 
Forrás: sg.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: