06 70 33 24 905
Hírek
Tíz egynyelvű ország, ahol nem boldogulsz az angollal
2014.08.30

Nem tudunk angolul, de legalább nem csak mi.

Alex Rawling arról kívánta meggyőzni a Memrise olvasóit egy kétrészes sorozatban, hogy az angol anyanyelvűeknek is érdemes idegen nyelvet tanulniuk. Meggyőzésükre összeállított egy tizes listát, melyen olyan egynyelvű államok szerepelnek, ahol az angollal nem lehet elboldogulni. Íme:

1. Franciaország

2. Thaiföld

3. Magyarország

4. Törökország

5. Brazília

6. Csehország

7. Kína

8. Spanyolország

9. Oroszország

10. Olaszország

 

Magyarországgal kapcsolatban azt írja, hogy a magyar nyelv nagyon nehéz, és az EU-n belül Magyarországon a legkisebb azok aránya, akik képesek angolul társalogni. Szerinte ha valaki Budapestre készül, akkor őrültség nem megtanulnia legalább néhány kifejezést, és hogy hogy olvassa ki a szavakat a térképen – különben úgy fogja érezni, mintha a Marsra érkezett volna.

Isten hozta a Marson!
Isten hozta a Marson!
(Forrás: Wikimedia Commons / Németh Tibor /CC BY-SA 3.0)

Franciaországgal kapcsolatban azt jegyzi meg, hogy a felmérések szerint nem csak kevesen tudnak angolul, de egyre kevesebben – ami azért meglepő információ. Thaiföld, Csehország, Spanyolország kapcsán azt jegyzi meg, hogy bár népszerű turisztikai célpontok, mégsem tudnak elegen angolul.

Az viszont érthetetlen, hogy miért nevezi a a cikk címe ezeket egynyelvű országoknak, hiszen Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban is több kisebbségi nyelvet beszélnek, Kína és Oroszország pedig kifejezetten soknyelvű államnak tekinthető. Az is furcsa, hogy az olaszoknál kevesli, hogy csak minden harmadik olasz képes angolul társalogni. Pedig egy átlagos utazó szemével nézve talán nem olyan tragikus, ha átlagosan három járókelőhöz kell odamenni, hogy egy válaszolni tudjon – az pedig várható, hogy a szállodákban, utazási irodákban mégiscsak beszélnek angolul...

(Nyest)

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: