06 70 33 24 905
Tolmácsolás

Azonnali árajánlat

Konszekutív tolmácsolás Az 1x1 Fordítóiroda tolmácsai nemzetközileg elismert tolmácsoklevéllel rendelkező szakemberek, akik a munkájukat titoktartási kötelezettség mellett végzik.

Milyen típusú tolmácsolásra van szükségem?

Konszekutív tolmácsolás
A konszekutív tolmácsolás – más néven követő tolmácsolás – általában kisebb létszámú megbeszéléseken, tárgyalásokon használatos. A tárgyalófelek néhány mondatonként, egy-egy gondolatmenetet befejezve megállnak, és megvárják, hogy a tolmács, aki szüksége szerint jegyzetel,visszaadja az elhangzottakat. Tolmácsaink igény szerint néhány mondatos egységeket vagy akár 5-6 perces beszédeket is tolmácsolnak.

Pl.: üzleti tárgyalás, rendezvény, sajtókonferencia, fogadás, gálaest
Kísérőtolmácsolás Kísérőtolmácsolás
Ebben az esetben a tolmács a megbízó mellett áll, és a másik fél mondanivalóját osztja meg vele. A tolmács ez esetben kifejezetten egy-két fő részére tolmácsol, akik nem ismerik a másik fél nyelvét.

Pl. városnézés, kulturális program, látogatás
Szinkrontolmácsolás Szinkrontolmácsolás
Nagyobb konferenciákon, rendezvényeken használatos ez a tolmácsolási forma. Az előadók folyamatosan beszélnek, a tolmácsok pedig egy erre kialakított kabinban ülve azonnal fordítják az elhangzottakat. A szinkrontolmácsolás a legnehezebb, legkimerítőbb tolmácsolási mód, ezért fél órát meghaladó szinkrontolmácsolás esetén 2 fő tolmács közreműködése szükséges, akik 30 percenként váltják egymást. Szükséges technikai felszerelés: tolmácsfülke, hangosító berendezés, fejhallgatók.

Pl. többnyelvű konferencia, szakmai rendezvény, tréning, bemutató
fizetés Fülbesúgásos tolmácsolás (chuchotage)
A fülbesúgásos tolmácsolás a szinkrontolmácsolás szinkrontechnika nélkül végzett formája, amikor is a tolmács a beszédet elhangzásával egy időben, folyamatosan fordítja, a hallgató(k) fülébe suttogva. Műszaki felszerelésre nincsen szükség. Azokban a helyzetekben szokás alkalmazni, amikor a hallgatóság túlnyomó része érti a forrásnyelvet, és csak néhány, ideális esetben legfeljebb 3 személy szorul tolmácsolásra, akik a tolmács közelében helyezkednek el.

Pl. üzleti tárgyalás, üzemlátogatás, vállalati rendezvény
Mobiltolmácsolás Mobiltolmácsolás
Az 1x1 Fordítóiroda által kínált új, de annál nagyszerűbb lehetőségeket kínáló tolmácsolás forma. Leginkább terepen, azaz üzemlátogatások, vállalati tréningek, valamint kulturális események, látogatások és olyan rendezvények alkalmával használható, amikor az előadó és a hallgatóság mozgásban van. A tolmács az előadóhoz közel helyezkedik el és a tolmácsolást egy olyan mikrofonba mondja, amely jeladó készülékkel van ellátva. A hallgatók a konferenciákról jól ismert tolmácskészüléket kapják, azon keresztül tudják hallgatni a tolmácsolást. A rendszer előnyei:
  • teljesen mobil, bárhol működik
  • a szinkrontolmács-technikához képest jóval olcsóbb
  • az előadónak lehetősége nyílik arra, hogy mindent terepen, élőben mutasson meg hallgatóinak
  • többcsatornás, így több nyelvre is történhet tolmácsolás
  • a rendszer hatósugara 50 méter, amelynek köszönhetően azok is hallják és értik az elhangzottakat, akik az előadótól távol helyezkednek el.
Pl. üzemlátogatás, kulturális program, városnézés
Tolmácstechnika Szükség van-e tolmácstechnikára?
Konferenciatolmácsolás esetén – amely a gyakorlatban vagy szinkrontolmácsolást vagy konszekutív tolmácsolást jelent – mindenképpen indokolt a tolmácstechnika.
Az 1x1 Fordítóiroda állandó tolmácstechnikai partnercégén keresztül biztosítja a szükséges berendezéseket, tolmácsgépeket (tolmácskabin, kihangosító, fejhallgatók).
Az általunk biztosított tolmácskabinok ISO4043 minősítéssel rendelkeznek, akár 3 személyesre is bővíthetőek és a legszűkebb liftekben is könnyedén szállíthatóak.
Fizetés Mennyibe fog kerülni a tolmácsolás?
Az 1x1 Fordítóiroda minden esetben előre kalkulálható, pontos árat ad a tolmácsolási szolgáltatást illetőena Konferenciatolmácsok Nemzetközi Egyesületének (AAIC) etikai kódexében foglaltak betartásával.

A tolmácsolás díja függ a nyelvektől, a tolmácsolás időtartamától és helyszínétől, a hallgatóság létszámától, valamint az esetlegesen szükséges tolmácstechnikától, ezért minden esetben kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégáink készségesen állnak az Ön rendelkezésére a 06 70 33 24 905 telefonszámon, valamint az info@1x1forditoiroda.hu címen!
Csapat Elérhetőségek

06 70 33 24 905

info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: