06 70 33 24 905
Hírek
45 millió forint váratlanul a bankszámlán - mit tett vele a szerencsés magyar vállalkozó?
2016.05.25

Az 1x1 Fordítóiroda vezetőjét a napokban fura meglepetés érte – elsőre nem is hitt a szemének: egyik napról a másikra több mint 45 millió forint landolt váratlanul a bankszámlán. Ajándék a közelgő születésnapjára, vagy csupán egy apró kedvesség egy német mamutcég részéről?


Fotó: Isza Ferenc

Miután felocsúdott a meglepetésből, a fordítóiroda vezetője, Csobay-Novák Tamás rögtön magyarra fordította a történteket: nem más történt, mint egy egyszerű tévedés. A német ügyfél ugyanis az egyik fordítási számlát elnézte, s bár az kétnyelvű számla volt németül és magyarul is, tévedésből nem 147.000 forintot, hanem 147.000 eurót utalt át a fordítóiroda részére.

A precízségükről híres németeknek ugyanakkor maguktól fel sem tűnt, hogy egy pár nullával nagyobb összeg hiányzik a számlájukról: a fordítóiroda számláján ugyanis csak másnap jelent meg a devizaátutalás, mely után az ügyvezető rögtön fel is vette a kapcsolatot az ügyféllel, hogy jelezze a tévedést. Arra a kérdésre, hogy rendben van-e, ha a fordítóiroda visszautalja nekik a pénzt, az ügyfél hűvös németséggel csak ennyit írt: „should be OK”.

Azóta minden oké, ugyanis a fordítóiroda haladéktalanul visszautalta e némi túlfizetést. Megkerestük az 1x1Fordítóiroda ügyvezetőjét, Csobay-Novák Tamást, hogy megkérdezzük, nem támadtak-e egyéb gondolatai menet közben?

"Jogos a kérdés, hiszen valljuk be: melyik embernek nem indul be ilyenkor a fantáziája ennyi „szabadon elkölthető” pénz láttán? Bár piros Ferrariról sosem álmodoztam, családos ember lévén ennyi pénznek nálunk is meg lenne a helye. De ilyenkor jusson eszünkbe egy igaz magyar mondás: ebül szerzett jószág ebül vész el!
Mikor megnéztem a könyvelésünket, láttam, hogy itt emberi hibából eredő tévedés történt. Mi pedig nem az a fordítóiroda vagyunk, aki lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk, nem véletlenül vagyunk az egyik leggyorsabban fejlődő magyar fordítóiroda" - tette hozzá az 1x1 Fordítóiroda vezetője.

Csobay-Novák Tamás először ledöbbent, amikor meglátta a számlakivonatot. Ezután azonban gyorsan cselekedett, már küldte is vissza a pénzt a feladónak /Fotó: Isza Ferenc

Csobay-Novák Tamás először ledöbbent, amikor meglátta a számlakivonatot. Ezután azonban gyorsan cselekedett, már küldte is vissza a pénzt a feladónak / Fotó: Isza Ferenc


A dolog pikantériája, hogy nemrégiben egy hasonló esetben a szerencsés ausztrál hölgy, akinek a számláján tévedésből egymilliárd forintnak megfelelő ausztrál dollár csobbant, mind elköltötte a pénzt, s mindezt ráadásul büntetés nélkül megúszta.
 

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: