06 70 33 24 905
Hírek
A gólos köcsög menthette meg Ronaldót
2016.07.12

A magyar-portugál Eb-meccs előtt kiderült, hogy nem könnyű a szinkrontolmácsok munkája. Egy most nyilvánosságra került felvételen a fordító olyan nehezen birkózott meg a portugálok kérdésével, hogy Szalai Ádám végül azt mondta, bárcsak eredeti nyelven hallgatta volna a kérdést.

"A gól olyan, mint a ketchup. Erőltetni kell, és egyszer csak megindul" - mondta Ronaldo a 2010-es vb-n a Portugália-Elefántcsontpart csoportmeccs előtt, amikor arról kérdezték, hogy mikor dőlhet meg a 16 hónapos góltalansági sorozata.

A ketchupos üvegből végül hat gól is kifolyt
Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

A franciaországi Eb-n most újra szóba került a legendás mondás, de a Magyarország-Portugália csoportmeccs előtt a magyar tolmács egészen elképesztő fordítási próbálkozásokat vetett be: "A portugál sajtó részéről jön a kérdés. A 2014-es világkupán Ronaldo az első meccsek során azt mondta, hogy számára a gól olyan, mint a ketchup. Kinyitja a ketchupos köcsögöt, és abból kijön a gól. Tehát, 2014-ben volt ez. De önök az első meccsen sikerrel tudtak egy gólt rúgni. Úgy gondolják tényleg, hogy

"Renaldónak ugyanúgy kell továbbra is nyilatkoznia, mint a gólos köcsög a ketchupos üvegből?"


A sajtótájékoztatón többen kuncogtak már ekkor, Szalai Ádám is vette a lapot, és így kezdte nyilatkozatát: "Ezt a kérdést meghallgattam volna eredeti nyelven inkább. Cristiano Ronaldo többször átélte ezt a ketchupos dolgot, maximálisan egyetértek vele, remélem, igaza lesz, és ketchupos lesz a végén mindenki, akkor leszünk a legboldogabbak."

Forrrás: www.origo.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: