06 70 33 24 905
Hírek
Elmaradt a hamisan fordító tolmácsnő bírósági tárgyalása
2018.01.25
 
Ezt azonban még nem bírálták el, ezért a tegnapi tárgyalás elmaradt a Szegedi Járásbíróságon. A 64 éves, arab nyelvű szakfordító-tolmácsként dolgozó budapesti nő abban az ügyben működött közre, amelyet 2016-ban kezdett tárgyalni a Szegedi Járásbíróság.

Ebben tíz szíriai bevándorló állt bíróság elé, akiket a 2015. szeptember 15-én történt tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettével vádoltak. Az ügyészség szerint a hatodrendű vádlott kézzel írott vallomását a nő úgy meghamisította, hogy annak mondanivalóját teljesen kifordította.

Miután erre a tárgyaláson fény derült, hamis tanúzás miatt a bíró tett feljelentést. A tolmács a fordításban az eredeti szöveg több tartalmi elemét kihagyta, és azokat más információkkal pótolta, hogy a szöveg ne tűnjön rövidebbnek az eredetinél. A beadványban a vádlott tagadta bűnösségét, a fordítás azonban ezzel ellentétes lett.

Ez a migránsper azóta már véget ért; a tíz vádlott jogerős ítéletét már letöltötte azzal, hogy kilenc és fél hónapig voltak előzetesben, de az egész Európai Unióból is kitiltotta őket a bíróság.
 
Forrás: délmagyar.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

Ügyfélszolgálat:

1x1 Fordítóiroda

1013 Budapest, Pauler u. 21.

Térképen

Telefon: 06 70 33 24 905

Fax: 06 (1) 7945 - 846

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: