06 70 33 24 905
Hírek
Föld napja 2016: az 1x1 Fordítóiroda bevezeti az E-hiteles fordítást
2016.04.22

[Sajtóközlemény]

2016.04.22  09:10
 
Föld napja 2016: az 1x1 Fordítóiroda bevezeti az E-hiteles fordítást


Föld napja


Felelős fordítóirodaként a célunk, hogy visszaszorítsuk a papírfelhasználást, ezzel is óvva a még meglévő erdőket, s hogy csökkentsük ama bizonyos ökológiai lábnyomot, amit mi, emberek a Földön hagyunk.

Statisztikák szerint a világon évente több mint 300 millió tonna papírt használnak fel. Csak az elmúlt húsz évben 126%-kal emelkedett a felhasznált papírmennyiség. A kivágott fák száma ezzel közel arányosan nőtt, mivel az újrahasznosított papír alkalmazása még korántsem elterjedt. A papíripar ugyanakkor a világ 5. legnagyobb energiafelhasználója. S akkor még nem beszéltünk a szemétlerakókról, ahol a papíranyag teszi ki a kommunális hulladék súlyának több mint 35%-át!

A környezetért elkötelezett szervezetként az 1x1 Fordítóiroda maga is tenni kíván a bolygónk megóvásáért, s a papírmentes iroda felé vezető úton 2016. április 22-én bevezeti az elektronikusan hitelesített fordítást.

Az elektronikusan hitelesített fordítás (más néven: e-hiteles fordítás) a hivatalos záradékkal ellátott fordítás elektronikusan hitelesített változata. A gyakorlatban ez egy olyan digitálisan aláírt fájlt jelent, amely tartalmazza a fordítóirodánk által elkészített fordítást, a fordítás tárgyát képező anyagot, valamint az ehhez kapcsolódó kétnyelvű tanúsítványt, mindezt egy minősített elektronikus aláírással és kriptográfiai algoritmusokra épülő időbélyeggel ellátva, mely által az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül.

Az e-hiteles fordítás a hagyományos, papír alapú hiteles vagy hivatalos fordításhoz képest számtalan előnnyel bír. Az egyik és legfontosabb, hogy sokkal magasabb fokú biztonságot jelent a fordítás felhasználójának, mint a hagyományosan hitelesített vagy záradékolt (értsd: kézzel összekötött vagy összetűzött) fordítás.  A digitálisan aláírt és minősített tanúsítvánnyal ellátott PDF fájl zárolt, azaz utólag nem módosítható. A fájlhoz csatolt minősített tanúsítványból egyértelműen kiderül a létrehozás időpontja, valamint az is, hogy a dokumentum teljes, ép és sértetlen.

Az e-hiteles fordítás további előnye, hogy korlátlan példányszámban felhasználható, így a további példányoknak nincs pluszköltsége - szemben a papír alapú hiteles fordítással. Ezzel a felhasználó nem csupán költséget takarít meg, de a környezetet is óvja.

Bővebb információk az elektronikusan hitelesített fordításról itt:  www.1x1forditoiroda.hu/hu/E-hiteles-forditas

Forrás: www.1x1forditoiroda.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: