06 70 33 24 905
Hírek
Fordítói verseny a Sapientián
2015.10.27

Gúzsba kötve táncolni címmel hetedik alkalommal hirdeti meg fordítói versenyét középiskolásoknak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai humántudományok tanszéke.

sapientia atadas vn 017_b

A vetélkedőn a középiskolák 11–12. osztályos tanulói vehetnek részt, akiknek román és angol szépirodalmi szövegeket kell magyarra fordítaniuk, illetve a magyar szöveget románra és angolra. A verseny első szakasza interneten zajlik: a résztvevőknek a fordításaikat jeligével ellátott levélben kell elküldeniük a siposkatalin@sapientia.siculorum.ro címre. A beküldési határidő november 16-a, az eredményeket pedig a jeligék alapján a felsőoktatási intézmény honlapján teszik közzé.

A fordítások értékelésénél a következő szempontokat veszik figyelembe: hűség a forrásnyelvi szöveghez, esetleges fordítói problémák megoldása, nyelvhelyesség, a célnyelv sajátosságainak tiszteletben tartása, illetve a helyesírás. A zsűriben a tanszék tanárai, valamint a korábbi versenyek díjazottjai is részt vesznek.

Az eredményeket december 2-án teszik közzé az egyetem honlapján. Kategóriánként a három legjobb fordítás beküldője az egyetem humántudományok tanszékén vehet részt a döntőn. A verseny döntője december 12-én lesz a felsőoktatási intézmény csíkszeredai helyszínén. A díjazottak értékes könyvjutalomban részesülnek, valamint idén különdíjat kap a legjobb magyar fordítás szerzője és a legjobb idegen nyelvű fordítás szerzője is.

Az első három helyezett további díja, hogy ha az intézmény humántudományok tanszéke által meghirdetett szakokra kívánnak jelentkezni, a felvételi jegy egyik komponensét kiválthatja 10-es jeggyel. A szervezők lehetőségeik függvényében fedezik a döntősök utazási és szállásköltségeit. További információk a versenyről az egyetem honlapján, valamint a vetélkedő Facebook-oldalán találhatók.

Forrás: http://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/forditoi-verseny-a-sapientian

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: