06 70 33 24 905
Hírek
Főszerepben a fordító
2023.09.23
 

A Magyar Műfordítók Egyesülete közleménye
 
    Budapest, 2023. szeptember 23., szombat (OS) - Arc a könyv mögött: főszerepben a műfordító. A szerző ismert, a fordító láthatatlan. Holott a műfordító sok esetben különleges képességet, nagy kitartást és műveltséget, teljes elkötelezettséget igénylő alkotó munkát végez, amely nem feltétlenül részesül méltó megbecsülésben. A Magyar Műfordítók Egyesülete (MEGY) és a Typotex Kiadó most kampányt indít, hogy a műfordítók láthatóvá váljanak.

        Könyvekkel az empatikus Európáért című komplex együttműködésünk keretében három évig tartó videókampányt indítunk Főszerepben a fordító címmel, az Európai Unió társfinanszírozásával. Műfordítókat kérünk fel, hogy fogalmazzák meg, mit jelent számukra a fordítás, miért fontos a fordító. Ezek a személyes vallomások s egyben szakmai hitvallások a közösségi médiában, a Youtube-csatornánkon és a projekt weboldalán lesznek elérhetők. Célunk, hogy a hagyományosan magas színvonalú magyar műfordítás megfelelő elismerést kapjon.
     A részt vevő műfordítók: Balázs Andrea, Bense Mónika, Anna Bentley, Dobosi Bea, Forgách András, Gera Judit, Hetényi Zsuzsa, Kepes János, Körner Gábor, Mészáros Tünde, Patat Bence, Pék Zoltán, Petrikovics Edit.
     A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitó eseményére az idei Könyvfesztiválon kerül sor, Bán Zsófia író, Pék Zoltán műfordító, Nádori Lídia műfordító, a MEGY elnöke és Németh Kinga, a Typotex Kiadó vezetője részvételével.

     Kiadó: Magyar Műfordítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: