06 70 33 24 905
Hírek
Megjelent a jövő évi napelemes pályázat
2023.12.05


Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter. A korábban megjelent információkhoz képest nagyobb teljesítményű inverter és nagyobb kapacitású akkumulátor is vásárolható 65%-os támogatással.

A januártól bruttó elszámolásba kerülő háztartások pályázhatnak a 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programban napelem és akkumulátoros energiatároló beszerzésére. A mai napon megkezdődött a kivitelezők előregisztrációja, a lakossági pályázók pedig január 15-től jelentkezhetnek majd, elektronikus úton.

A programban magánszemélyek pályázhatnak az állandó lakóhelyükként szolgáló családi ház, sorház, ikerház vagy maximum 6 lakásos társasház esetében napelemes rendszer telepítésére maximum 5 millió forintos összegig, a beruházásnak legfeljebb 65%-át fedezheti a támogatás. A pályázatban az anyagköltség és a telepítés munkadíja mellett elszámolható a pályázati adminisztráció, a tervezés, valamint az engedélyezés költsége is. Fontos, hogy kizárólag új beruházással lehet pályázni, azaz meglévő rendszer bővítése, cseréje vagy felújítása esetén ebben a programban nem igényelhető támogatás.

 
Tesla napelemes cserép és Powerwall akkumulátoros energiatároló

A korábbi információkhoz képest nő az inverter maximális teljesítménye és az akku kapacitása is. Az inverter teljesítménye minimum 4, maximum 5 kW kell legyen, a tároló kapacitása pedig 7,5 és 10 kWh között változhat.

A vissza nem térítendő támogatás megítéléséről egyszerűsített eljárásrendben döntenek majd, régiónkénti elosztás nélkül, azaz a pályázatokat beküldésük időrendjében bírálják el. A beruházást a támogatói okirat hatálybalépését követő két éven belül kell befejezni.

A bejelentés szerint a programban több mint 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia-fejlesztést. A pályázati felület és dokumentáció a https://napenergiaplusz.nffku.hu/ linken érhető el.

Forrás: villanyautósok.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: