06 70 33 24 905
Hírek
Megszületett a nyakba akasztható tolmácsgép
2016.01.09
 
Az iLi a világ első, turista célokra szánt, viselhető fordítógépe.

A hangazonosítás, hangvezérlés, a hangfelismerés, illetve az élő beszéd valós időben való fordítása területén régóta nagy a mozgolódás. Ezek legutóbbi jele a Skype kísérlete volt arra, hogy egy beszélgetés résztvevői között azonnal megtörténjen a fordítás úgy, hogy az lehetőleg folyamatos csevegést tegyen lehetővé. Ezt a vonalat gondolta tovább, valamint tette egy másik szituációba a japán Logbar.

Az iLi néven bemutatkozó fordítógép egy olyan, akár nyakba is akasztható eszköz, ami azonnal fordítja a bediktált szöveget. A leginkább egy MP3 lejátszóra hasonlító készüléken megtalálható gomb megnyomása után indulhat a folyamat, majd a gomb ismételt megnyomását követően a hangszórókon meg is szólal a fordítás.

A gyorsaság mellett az iLi másik különlegessége, hogy a működéséhez nincs szükség 3G, vagy WiFi kapcsolatra, azaz offline is használható. Ez úgy lehetséges, hogy a teljes szó és mondatkészletet saját memóriájában tárolja, illetve a hangfeldolgozó egységnek sincs másra szüksége, mint ami alapból megtalálható benne. Ebből sejthető, hogy egy adott nyelv összes szava nem férhet el a tárhelyen, így az iLi kizárólag az utazás során szükséges kifejezéseket ismeri.

Az első kiadás angol, japán, kínai nyelveken fordít, de már készül a következő verzió (francia, thai, koreai), amit egy harmadik követ valamikor a jövőben spanyol, olasz és arab nyelvekkel ellátva. A CES-en bemutatkozott eszköz idén nyáron kerül forgalomba, és a készítői szerint a megfizethető kategóriába fog tartozni. 

Forrás: bitport.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: