06 70 33 24 905
Hírek
Neurális hálózat teszi ütőképesebbé a Google Translate-et
2016.03.15

A Google egyre komolyabb mértékben épít a gépi tanulásra, illetve a neurális hálózatokra annak érdekében, hogy szolgáltatásai és online alkalmazásai még ütőképesebbek lehessenek, illetve még hatékonyabban szolgálhassák ki a felhasználókat. A vállalat persze már jelenleg is kamatoztatja a technológia előnyeit. A mélytanulás folyamán a neurális hálózatokat nagymennyiségű adat segítségével „tanítják” meg bizonyos szempontok alapján, így alkalmazási területtől függően az adott rendszer képes lesz különböző összefüggések, képi tartalmak, illetve egyéb dolgok önálló felismerésére.


Ilyen technológiát már manapság is használnak a Google egyes szolgáltatásai, mint például a GMail, a Google Maps vagy a Google Photos. A friss információk szerint hamarosan a Google Translate, azaz a Google Fordító is profitálhat a neurális hálózatok nyújtotta előnyökből, így pontosabban, gyorsabban végezhetőek el a fordítások. A Google Translate egyes részei már manapság is kiaknázzák a mélytanulásban rejlő lehetőségeket, de ezzel együtt számos egyéb technológiára is támaszkodik a szolgáltatás, amely jelenleg elég darabosan dolgozik – a lefordított szövegek nem túl pontosak, így mindenképpen van még mit csiszolni a rendszeren.


A szolgáltatás mögött álló fejlesztőcsapat most egy 2014-es kutatási anyag alapján látott munkához, a cél pedig az, hogy minél pontosabb, az adott nyelv sajátosságait szem előtt tartó fordítások születhessenek. Amennyiben sikerrel járnak, az nagyban növelheti a Google Translate értékét és hasznosságát, hisz a pontosabb fordításokkal a jelenleginél sokkal magasabb szinten szolgálhatóak ki a felhasználók – ez pedig mindkét félnek jó. Az első eredményekre heteken belül számíthatunk, a csapat tagjai mindenesetre nagyon bizakodóak.

Forrás: www.ipon.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: