06 70 33 24 905
Hírek
Támadásnak fordította a Facebook az ártatlan üzenetet
2017.10.23

Letartóztatott egy palesztin férfit az izraeli rendőrség Ciszjordániában, miután a Facebook a munkás "Jó reggelt" - üzenetét félrefordította, és támadásnak tekintette.

A férfi arabul írta ki a Facebookra, hogy jó reggelt, de az oldal szoftvere félrefordította az üzenőfalára posztolt írást. Ha héberre fordította le, akkor “támadjátok meg őket” jelent meg, ha pedig angol nyelvre, akkor a “Bántsátok őket” fordítás jelent meg az üzenőfalon írt üzenet helyett.

 
Photo published for Israel arrests Palestinian because Facebook translated 'good morning' to 'attack them'

Israel arrests Palestinian because Facebook translated 'good morning' to 'attack them'

No Arabic-speaking police officer read the post before arresting the man, who works at a construction site in a West Bank settlement

Halawim Halawi reggeli üzenetét azon a településen készítette, ahol munkáskánt dolgozik. Az izraeli rendőrség az üzenet feltöltése után értesült a “fenyegetésről”, és amiatt is aggódtak, hogy egy buldózer mellett pózol.

A buldózereket állítólag gyakran használják terrortámadásoknál, így az izraeli rendőrség tisztjei a Facebookos félrefordítás mellett új indokot találtak gyanakvásuk igazolására.

Forrás: hirado.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: