06 70 33 24 905
Hírek
Tévedésből 45 millió forintot utaltak Tamásnak! Ön mit tenne a potyapénzzel?
2016.05.26

Csobay-Novák Tamás először ledöbbent, amikor meglátta a számlakivonatot. Ezután azonban gyorsan cselekedett, már küldte is vissza a pénzt a feladónak /Fotó: Isza FerencCsobay-Novák Tamás először ledöbbent, amikor meglátta a számlakivonatot. Ezután azonban gyorsan cselekedett, már küldte is vissza a pénzt a feladónak /Fotó: Isza Ferenc

Budapest — Vajon mit szólna, ha egyik nap arra ébredne, hogy a bankszámlájára több mint 45 millió forintot utaltak? Ajándék a közelgő születésnapra, vagy csupán így kedveskedik egy külföldi cég?

Csobay-Novák Tamás cégével pontosan ez az elképesztő helyzet esett meg, ugyanis bankszámláján váratlanul landolt az irdatlan összeg. Ön mit tenne ebben a helyzetben?

Miután a „milliomos” felocsúdott a meglepetésből, rögtön magyarra fordította a számla adatait. Nem más történt, mint egyszerű tévedés: a német ügyfél valamit elnézett, és a 147 ezer forint helyett 147 ezer eurót utalt át a fordítóiroda részére. Ráadásul észre sem vették a hibát, de a magyar cégvezető felvette a kapcsolatot a külföldi vezetővel, és visszautalta a némi túlfizetést.

– Jogos a kérdés, hogy nem támadt-e jobb ötletem a több mint 45 millió felhasználására? Családos ember lévén ennyi pénznek természetesen nálunk is meglett volna a helye – mesélte a bizarr helyzetet lapunknak Tamás. – Amikor megnéztem a könyvelésünket, láttam, hogy itt emberi hibából eredő tévedés történt. Mi pedig nem az a fordítóiroda vagyunk, amelyik lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk – tette hozzá az 1x1 Fordítóiroda vezetője.

Csobay-Novák Tamás becsületesen cselekedett /Fotó: Isza Ferenc
 

Bármilyen furán is hangzik, időnként azért előfordulnak ehhez hasonló esetek. Egy nagykőrösi férfinak 2014-ben a pár tízezer forintos fizetése helyett közel 6 millió forintot utaltak. V. Szabolcs négymillió forintot szó nélkül eltapsolt a hirtelen jött pénzből, a cég pedig már hiába követelte vissza. A férfi az elköltött 4 milliót a mai napig ­30–40 ezrenként törleszti munkáltatójának.


 45 millió forintot utaltak át véletlenül a férfi számlájára

A közemberek mellett politikussal is megesett már ilyesmi: az MSZP-s honatyának, Nagy Lászlónak alaposan elkerekedett a szeme, amikor 13,8 millió érkezett számlájára. A Magyar Olimpiai Bizottság annyit írt, olimpiai jutalom.

Az ügyvéd szerint csak városi legenda, hogy megtarthatja a vagyont, akinek hirtelen ennyi pénz hullik az ölébe.

– Ez jogalap nélküli gazdagodásnak számít. Tamás jogilag is köteles lett volna visszafizetni a tévedésből kapott összeget, amire előbb vagy utóbb a cég is felszólította volna. Az elévülési idő 5 év – részletezte dr. Kónya Tamás ügyvéd. Kiskapuk nincsenek, a pénz nem tartható meg. Ha azonban letelik az elévülési idő, és nem kerül elő a jogos tulajdonos, a „megtalálót" illeti a pénz, vagy annak egy része.

Forrás: www.blikk.hu/aktualis/belfold/tevedesbol-45-millio-forintot-utaltak-tamasnak-on-mit-tenne-a-potyapenzzel/ee7176w

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: