06 70 33 24 905
Hiteles fordítás

Megrendelés meneteHiteles fordítás vagy hivatalos fordítás?

Mi jellemzően az utóbbi megoldást szoktuk javasolni, ezzel ugyanis pénzt és időt spórolunk meg az ügyfélnek.

Hivatalos fordítás - hiteles fordítás


Mi az, hogy 'hivatalos fordítás', és miben tér el a hiteles fordítástól?


A hivatalos fordítás egy lektorált, lepecsételt, összefűzött és hivatalos záradékkal ellátott fordítás, amit az irodánk fénymásolatból vagy beszkennelt dokumentumból készít el, s amely hivatalos záradék tanúsítja, hogy az elkészült fordítás a hozzánk eljuttatott anyag szövegével megegyezik.
A közhiedelemmel ellentétben az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) által készített hiteles fordítást Magyarországon jogszabály csak néhány esetben teszi kifejezetten kötelezővé.
 

 e-hiteles fordítás 1x1 Fordítóiroda
Az e-hiteles fordítás előnye, hogy korlátlan példányszámban felhasználható, így a további példányoknak nincs pluszköltsége - szemben a papír alapú hiteles fordítással. Ezzel Ön nem csak költséget takarít meg, de a környezetet is óvja.  


Miért előnyösebb a hivatalos záradékkal ellátott fordítás a hiteles fordításnál?

Az általunk fordított és nemzetközi hivatalos záradékkal ellátott dokumentumainkat külföldön és Magyarországon a legtöbb helyen elfogadják hivatalos ügyek intézésekor. A hiteles fordítások ugyanakkor sokkal drágábbak és hosszabb időt vesznek igénybe, mint az 1x1 Fordítóiroda záradékolt, hivatalos formában elkészített fordításai. Országhatáron belül az intézmények és hivatalok már csak nagyon ritkán írják elő az OFFI által készített és hitelesített fordítások kizárólagosságát, s az OFFI hitelesítési joga kizárólag Magyarországra terjed ki. Az 1x1 Fordítóiroda árai és vállalási határidejei ezzel szemben sokkal kedvezőbbek és rugalmasabbak, jellemzően az OFFI árainak és vállalási határidejeinek a töredéke.

Mi a teendő, ha nem tudja, hogy hivatalos vagy hiteles fordításra van szükség?

Javasoljuk, hogy érdeklődjön a befogadó hely ügyintézőjénél. A kérdést lehetőleg így tegye fel: "Megfelel, ha fordítóiroda által záradékolt hivatalos fordítást adok be?" Mielőtt pedig az OFFI-hoz fordulna, javasoljuk, hogy küldje el a fordíttatni kívánt dokumentumokat az info@1x1forditoiroda.hu email címre, akár szkennelve, akár telefonnal lefényképezve. Munkatársaink átnézik az iratokat, és megmondják, a fordítással mindenképpen az OFFI-t kell-e megbíznia, vagy mi is elvégezhetjük a munkát. Ez utóbbi esetben azonnal árajánlatot is küldünk Önnek a munkára, az elkészült fordítást pedig akár 1 órán belül át is veheti!

Azonnali árajánlat

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: